Lidmaatschappen


De Kempense Golf Club kent een bruisend clubleven en heeft de laatste jaren een onstuimige groei doorgemaakt. De investeringen van de laatste jaren in de baan en in de inrichting van het clubhuis, de uitstekende keuken en de Kempense gastvrijheid hebben geleid tot een sterke stijging van de belangstelling voor onze club. En als gevolg daarvan een stijging van het ledental. Om te garanderen dat leden en bezoekers ruim speelgelegenheid hebben, heeft de directie een maximum ledenaantal bepaald.

Wilt u lid worden of heeft u vrienden of relaties die een lidmaatschap overwegen? Informeer dan snel via mail aan info@kempensegolf.be naar onze verschillende formules voor ieders budget en de beschikbaarheid ervan. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken. Er is altijd wel iemand van de gezellige Kempense Golf familie beschikbaar voor een praatje.

Iedereen die golft, betaalt ook jaarlijks zijn bijdrage voor een federatiekaart. Maar waarom eigenlijk? Elk lid van een club in België, ook al heeft dit lid al een federatiekaart uit het buitenland, is verplicht een Belgische federatiekaart te nemen. De jaarlijkse bijdrage omvat 2 bedragen waarvan één bestemd voor de Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en het tweede bestemd is voor Golf Vlaanderen. Deze vormen de werkingsbudgetten van de twee verenigingen.

Via deze federale bijdrage is elke golfer middels automatisch verzekerd. Deze verzekering is tamelijk basic. Hij dekt weliswaar burgerlijke aansprakelijkheid voor letsel aan derden, maar in de praktijk blijkt de specifieke golfdekking toch beperkter dan verwacht. Om die reden kan de Kempense Golf Club de polis van Golf.be voorstellen: Een gunstig geprijsde aanvullende verzekering. Naast een uitkering bij overlijden of invaliditeit, biedt die niet alleen vergoeding voor schade of verlies aan de eigen uitrusting, maar ook een gunstige regeling als uw golfspullen onverwacht op vakantie in ongerede raken, of een forfaitaire vergoeding voor de hole in one die u nog eens ooit hoopt te slaan. Informeer bij het secretariaat naar de gunstige voorwaarden, aangezien voldane lidgelden nooit terugvorderbaar zijn.

Activiteiten voor leden


Alle sportieve activiteiten van de Kempense vallen onder de verantwoordelijkheid van de sportcommissie. Hierin zijn een aantal commissies verenigd die ieder hun eigen wedstrijden verzorgen. Gedurende het wedstrijdseizoen, dat loopt van 1 april t/m 31 oktober, zijn er wekelijks wedstrijden en activiteiten. De dames hebben hun vaste dag op dinsdag en op één vrijdag in de maand, de senioren spelen elke donderdag. Eén keer in de maand op vrijdag spelen de heren en de businessclub. De young adults en junioren spelen hun wedstrijden op wisselende data.

Bovendien hebben alle afdelingen van de club regelmatig uitwisselingen met andere clubs en is de Kempense Golf Club met zes teams vertegenwoordigd in de nationale interclub wedstrijden. De heren spelen daarnaast in de Club 18 competitie en de senioren in de Noord-Oost.

Vaste waardes op de kalender zijn ook de winterse matchplay competitie en een serie speciale clubwedstrijden zoals de Iron 7 Tour en de 9 holes 4 fun. Bijzonder vermeldenswaard zijn de zomerse en winterse Hapje Tapje wedstrijden: Twee grote funwedstrijden waar ook gasten aan kunnen deelnemen.

Regelvragen