start to golf

GVB (golfvaardigheidsbewijs)

GVB (golfvaardigheidsbewijs)


Het GVB (golfvaardigheidsbewijs) is de eerste formele stap op weg naar een mooie en gezonde invulling van uw vrije tijd of misschien zelfs van een succesvolle golfcarrière. Het is als het ware het “rijbewijs” van de golfsport. Het is de bevestiging dat u beschikt over de elementaire kennis en vaardigheden van de golfsport en verleent u toegang tot de meeste golfbanen. De eerste stap op weg naar het GVB is het verkrijgen van een “baanpermissie”. Verantwoordelijk voor die baanpermissie zijn de golfpro’s van de Kempense Golf Club. Zij laten u kennismaken met de omgeving van de golfbaan en leren u de basisbeginselen van golf. U leert de basistechniek van een swing en krijgt een introductie in de etiquette op en rond de golfbaan. Nadat u uw baanpermissie heeft behaald, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier! Na het behalen van de baanpermissie kunt u doorgaan om ook het theoretische examen te behalen dat u leidt naar uw GVB en eerste (club)handicap.

Golf Stappenplan


Hoewel de golfsport nog steeds een van de snelst groeiende sporten is en in sommige landen zelfs een populaire sport als voetbal naar de kroon steekt, blijven veel positieve aspecten van golf nog vaak onderbelicht. Golf is weliswaar een sport met een laag risico op blessures, maar tegelijkertijd toch heel intens. Het houdt u fit en scherpt uw concentratie, coördinatie en geheugen. U speelt golf lekker buiten in de natuur en u ontmoet altijd wel nieuwe mensen. Bovendien geeft de golfsport u een perfect excuus om erop uit te trekken.

Bent u benieuwd of de golfsport ook iets voor u is? Of bent u op zoek naar een origineel cadeau voor elke gelegenheid? Informeer dan zeker naar het Golf Stappenplan: een speciaal lespakket voor beginners waarmee snel en tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis gemaakt kan worden met de golfsport en waarin onder deskundige begeleiding het basis diploma voor golfers behaald kan worden.

Het Golf Stappenplan is een all-in programma dat wordt gegeven in sociale groepslessen onder leiding van een erkende PGA Professional. Het programma bevat in totaal ruim tien uur les: 3 lessen van 1,5 uur op de driving range en putting green en daarnaast gaat u 3 maal 2 uur de golfbaan op om direct baanervaring op te doen. Aan het einde van de lessen kunt u op de club onder begeleiding van een examinator stressvrij een theoretisch en praktisch golfexamen afleggen. Als u slaagt voor deze examens ontvangt u het zogenaamde golfvaardigheidsbewijs (GVB) dat u toegang tot de meeste golfbanen in Europa verschaft.

Al het noodzakelijke materiaal krijgt u gedurende het Golf Stappenplan gratis ter beschikking. Bovendien mag u gedurende de lesperiode onbeperkt en gratis gebruik maken van alle oefenfaciliteiten en Toptracer, zodat u het golfspel op uw eigen tempo kunt ontdekken en het geleerde verder kunt inoefenen.

Het volledige Golf Stappenplan kost € 395 per persoon en wordt gegeven in groepen van maximaal acht personen, waardoor de deelnemers ruimschoots individueel begeleid worden. Inschrijven kan zowel individueel als per groep met familie en/of vrienden. Voeg daarbij dat u op de Kempense Golf Club in een inspirerende omgeving en op een ontspannen manier ontvangen wordt, dan zou niets u mogen tegen houden om met golf te beginnen. Voor inschrijving en meer informatie kunt u mailen naar info@kempensegolf.be.

Golfinitiatie


Een golfinitiatie is de ideale manier om voor de eerste keer kennis te maken met de golfsport. De Kempense Golf Club organiseert een aantal keren per jaar initiaties waarvoor iedereen die geïnteresseerd is kan inschrijven. Tijdens een initiatie maakt u kennis met de basistechnieken van de golfsport (lange slagen, chippen en putten) en maakt u tevens een rondrit over de golfbaan onder leiding van een ervaren initiator. Afhankelijk van het programma kan ook Toptracer onderdeel van de initiatie uitmaken.

Naast de door de club georganiseerde kennismakingen kunnen wij ook 7/7 dagen golfinitiaties op maat voor u verzorgen. Uitermate geschikt voor privé- en familiefeesten of teambuildings.

Alle initiaties staan onder leiding van onze zeer ervaren Golf Professionals Alain Anthonissen en Ewout Visschers en ons gemotiveerd team van initiators. Voor meer info mailt u naar info@kempensegolf.be.

Kempense Golf School


Bevalt u de kennismaking met het sociale leven op de golf? Wel zin in golf maar nog even weinig tijd? De Kempense Golf School biedt verschillende financieel aantrekkelijke mogelijkheden zodat u op een voordelige manier het golfspel kan leren of verder perfectioneren.

De Kempense Golf School kan terecht een opleidingscentrum genoemd worden en beschikt over uitgebreide oefenaccommodaties met een overdekte en verlichte driving range, grasafslagplaatsen, oefenbunkers en putting- en chipping greens. Bovendien is er geavanceerde analyseapparatuur, een indoor golfsimulator en een Toptracer Range. Onze gemotiveerde Professionals Alain Anthonissen (Head Professional) en Ewout Visschers begeleiden u graag.

De Kempense Golf School kent twee types lidmaatschap aan voordelige tarieven met ongelimiteerde trainingsmogelijkheden, zonder meteen een volledig lidmaatschap aan te gaan.

lidmaatschap golf

BASIC lidmaatschap

€ 225,-

 • Onbeperkte toegang tot driving range en bijhorende oefenfaciliteiten
 • € 5 korting op 9 holes greenfee
 • € 10 korting op 18 holes greenfee
 • Toegang tot i-Golf en alle open wedstrijden
 • Aansluiting Federatie (incl. verzekering) € 63
lidmaatschap golf

TWILIGHT lidmaatschap

€ 765,-

 • Dagelijks toegang tot golfbaan vanaf 3,5 uur vóór zonsondergang
 • Onbeperkt toegang tot driving range en bijhorende oefenfaciliteiten
 • € 5 korting op 9 holes greenfee (buiten vooropgestelde Twilight-starturen)
 • € 10 korting op 18 holes greenfee (buiten vooropgestelde Twilight-starturen)
 • Toegang tot i-Golf en alle open wedstrijden
 • Aansluiting Federatie (incl. verzekering) € 63

Wilt u vanuit deze lidmaatschappen naadloos doorstromen naar een full member lidmaatschap of heeft u de golfmicrobe al vanaf het begin volledig te pakken? Contacteer ons dan via info@kempensegolf.be voor de prijslijst van een volwaardig lidmaatschap bij de Kempense Golf Club. Niet in de laatste plaats door de ingrijpende veranderingen van de laatste jaren is de Kempense Golf Club in de afgelopen jaren flink gegroeid. Om te zorgen dat leden en bezoekers volop speelgelegenheid hebben, heeft de directie een maximum ledenaantal bepaald.

Primeur in de regio


Toptracer is dé nieuwe ultieme oefenmethode voor golfers waarbij “ongeveer” niet meer in het woordenboek staat, maar waarbij voor iedereen toegankelijke, data gestuurde informatie centraal staat. Toptracer geeft een hele nieuwe betekenis aan de driving range van de Kempense Golf Club en aan golftraining. Spelers ervaren op de driving range daarmee dezelfde ball-tracking technologie als op TV bij de Professionals en kunnen die technologie gebruiken om hun spel te analyseren en hun swing te verfijnen. Maar met Toptracer kun je óók de nieuwste technologie, die golfen toegankelijk en nóg leuker maakt, ervaren door er verschillende spellen mee te spelen. Zo wordt de Toptracer Range een leuk uitje met vrienden, familie en collega’s; onder het genot van een hapje en een drankje, lekker in de (overdekte) buitenlucht. Weer eens wat anders dan bowling of naar de bioscoop. Uw ervaring van een driving range zal nooit meer hetzelfde zijn.

In totaal zijn er 16 Toptracer plaatsen beschikbaar. Twee ervan worden aangemerkt als Premium plaatsen, deze zijn verwarmd en met horeca faciliteiten beschikbaar voor groepsactiviteiten (tot maximaal 12 personen). Om actief met Toptracer te kunnen spelen is vooraf reserveren van een tijdslot noodzakelijk. Reservatie kan zowel telefonisch tussen 8:30 tot 16:30 (+32 14 81 62 34) of per mail (reservatie@kempensegolf.be).