start to golf

GVB (golfvaardigheidsbewijs)

GVB (golfvaardigheidsbewijs)


Het GVB (golfvaardigheidsbewijs) is de eerste formele stap op weg naar een mooie en gezonde invulling van uw vrije tijd of misschien zelfs van een succesvolle golfcarrière. Het is als het ware het “rijbewijs” van de golfsport. Het is de bevestiging dat u beschikt over de elementaire kennis en vaardigheden van de golfsport en verleent u toegang tot de meeste golfbanen. De eerste stap op weg naar het GVB is het verkrijgen van een “baanpermissie”. Verantwoordelijk voor die baanpermissie zijn de golfpro’s van de Kempense Golf Club. Zij laten u kennismaken met de omgeving van de golfbaan en leren u de basisbeginselen van golf. U leert de basistechniek van een swing en krijgt een introductie in de etiquette op en rond de golfbaan. Nadat u uw baanpermissie heeft behaald, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier! Na het behalen van de baanpermissie kunt u doorgaan om ook het theoretische examen te behalen dat u leidt naar uw GVB en eerste (club)handicap.

Golf Stappenplan


Hoewel de golfsport nog steeds een van de snelst groeiende sporten is en in sommige landen zelfs een populaire sport als voetbal naar de kroon steekt, blijven veel positieve aspecten van golf nog vaak onderbelicht. Golf is weliswaar een sport met een laag risico op blessures, maar tegelijkertijd toch heel intens. Het houdt u fit en scherpt uw concentratie, coördinatie en geheugen. U speelt golf lekker buiten in de natuur en u ontmoet altijd wel nieuwe mensen. Bovendien geeft de golfsport u een perfect excuus om erop uit te trekken.

Bent u benieuwd of de golfsport ook iets voor u is? Of bent u op zoek naar een origineel cadeau voor elke gelegenheid? Informeer dan naar snel naar het Golf Stappenplan: een speciaal lespakket voor beginners waarmee snel en tegen een zeer aantrekkelijke prijs kennis gemaakt kan worden met de golfsport en waarin onder deskundige begeleiding het basis diploma voor golfers behaald kan worden.

Het Golf Stappenplan is een all-in programma dat wordt gegeven in sociale groepslessen onder leiding van een erkende PGA Professional. Het programma bevat in totaal ruim tien uur les: 3 lessen van 1,5 uur op de driving range en putting green en daarnaast gaat u 3 maal 2 uur de golfbaan op om direct baanervaring op te doen. Aan het eind van de lessen kunt u op de club onder individuele begeleiding van een examinator stressvrij een theoretisch en praktisch golfexamen afleggen. Als u slaagt voor deze examens ontvangt u het zogenaamde golfvaardigheidsbewijs (GVB) dat u toegang tot de meeste golfbanen in Europa verschaft.

Al het noodzakelijke materiaal krijgt u gedurende het Golf Stappenplan gratis ter beschikking. Bovendien mag u gedurende de lesperiode onbeperkt en gratis gebruik maken van alle oefenfaciliteiten, zodat u het golfspel op uw eigen tempo kunt ontdekken.

Het volledige Golf Stappenplan kost € 295 per persoon en wordt gegeven in groepen van maximaal acht personen, waardoor de deelnemers ruimschoots individueel begeleid worden. Inschrijven kan zowel individueel als per groep met familie en/of vrienden. Voeg daarbij dat u op de Kempense Golf Club in een inspirerende omgeving en op een ontspannen manier ontvangen wordt, dan zou niets u mogen tegen houden om met golf te beginnen. Voor inschrijving en meer informatie kunt u mailen u naar info@kempensegolf.be.

Golfinitiatie


Een golfinitiatie is de ideale manier om voor de eerste keer kennis te maken met de golfsport. De Kempense Golf Club organiseert een aantal keren per jaar initiaties waarvoor iedereen die geïnteresseerd is kan inschrijven. Tijdens een initiatie maakt u kennis met de basistechnieken van de golfsport (lange slagen, chippen en putten) en maakt u tevens een rondrit over de golfbaan onder leiding van een ervaren initiator. Afhankelijk van het programma kan ook de indoor golfsimulator onderdeel van de initiatie uitmaken.

Naast de door de club georganiseerde kennismakingen kunnen wij ook golfinitiaties op maat voor u verzorgen. Uitermate geschikt voor privé- en familiefeesten of teambuildings.

Alle initiaties staan onder leiding van onze zeer ervaren Golf Professionals Alain Anthonissen en Ewout Visschers. Voor meer info mailt u naar info@kempensegolf.be.

Kempense Golf School


Bevalt u de kennismaking met het sociale leven op de golf? Wel zin in golf maar nog even weinig tijd? De Kempense Golf School biedt verschillende, financieel aantrekkelijke mogelijkheden zodat u op een voordelige manier het golfspel kan leren of verder perfectioneren.

De Kempense Golf School kan terecht een opleidingscentrum genoemd worden en beschikt over uitgebreide oefenaccommodaties met een overdekte en verlichte driving range, grasafslagplaatsen, oefenbunkers en putting en chipping greens. Bovendien is er geavanceerde analyseapparatuur en een indoor golfsimulator. Onze gemotiveerde Professionals Alain Anthonissen (Head Professional) en Ewout Visschers begeleiden u graag.

De Kempense Golf School kent twee types lidmaatschap aan voordelige tarieven met ongelimiteerde trainingsmogelijkheden, zonder meteen een volledig lidmaatschap aan te gaan.

lidmaatschap golf

BASIC lidmaatschap

€195,-

  • Onbeperkte toegang tot driving range en bijhorende oefenfaciliteiten
  • € 5 korting op 18 holes greenfee
  • Toegang tot i-Golf en alle open wedstrijden
  • Aansluiting Federatie (incl. verzekering) € 52
lidmaatschap golf

TWILIGHT lidmaatschap

€595,-

  • Dagelijks toegang tot golfbaan vanaf 2,5 uur vóór zonsondergang
  • Onbeperkt toegang tot driving range en bijhorende oefenfaciliteiten
  • € 5 korting op 18 holes greenfee (buiten vooropgestelde Twilight-starturen)
  • Toegang tot i-Golf en alle open wedstrijden
  • Aansluiting Federatie (incl. verzekering) € 52

Wilt u vanuit deze lidmaatschappen naadloos doorstromen naar een full member lidmaatschap of heeft u de golfmicrobe al vanaf het begin volledig te pakken? Contacteer ons dan via info@kempensegolf.be voor de prijslijst voor een volwaardig lidmaatschap bij de Kempense Golf Club. Niet in de laatste plaats door de ingrijpende veranderingen van de laatste jaren is de Kempense Golf Club in de afgelopen jaren flink gegroeid. Om te zorgen dat leden en bezoekers volop speelgelegenheid hebben, heeft de directie een maximum ledenaantal bepaald.