Laddercompetitie 2021


  • Kempense Golf Club
  • 18/Dec/2020

De Wintercompetitie was niet alleen een mooie wedstrijd, maar het was vooral ook een gezellig treffen van enthousiaste golfers. Nu het nog onbekend is wanneer het clubhuis weer open kan, staat inmiddels vast dat de Wintercompetitie niet door kan gaan. Ook niet in ingekorte vorm. Om ondanks de beperkingen het clubleven en het wedstrijdgevoel toch een beetje levend te houden organiseren we (uitsluitend voor leden van de KGC) een laddercompetitie. Op die manier hebben we toch een leuke, langlopende, wedstrijd zonder dat we beperkt worden door het verbod op grotere groepen, tussentijdse prijsuitreikingen of tijdelijke sluiting van het clubhuis.

De laddercompetitie start op 15 februari en loopt t/m 30 oktober. De competitie wordt gespeeld met ploegen van twee spelers in Four Ball Best Ball Stableford. De wedstrijd is alléén voor leden van de KGC. De maximum handicap is 36. Er is vrije tee-keuze. In de winter nog tussen rode en gele tees, later van alle tees conform het wedstrijdreglement Er kan zowel in dames-, heren- en mixed teams worden ingeschreven. Naast de prijs en de eeuwige roem voor het beste team in de eindrangschikking zijn er ook een prijzen voor het beste heren-, dames- en mixed team en voor de hoogste stijgers op de ladder. De wedstrijden dienen in onderling overleg gespeeld te worden. Om dat een beetje georganiseerd te laten verlopen is in het wedstrijdreglement een procedure vastgelegd voor de ladder uitdagingen. De startladder zal worden opgesteld op handicapvolgorde.
Teams kunnen inschrijven via i-golf. De inschrijving is open vanaf 19 december t/m 30 januari. Inschrijving na die datum (maar vóór 30 mei) is mogelijk, maar in dat geval is de handicapvolgorde niet van toepassing en worden de late inschrijving chronologisch onderaan de ladder geplaatst.

De inschrijfkosten zijn éénmalig € 5,- per persoon. Te voldoen bij het onthaal bij de eerste wedstrijd.


De bijgewerkte ladder zal wekelijks worden gepubliceerd op de website en ad valvas in de vitrine bij het clubhuis.

Het volledige wedstrijdreglement vind u hieronder.


Als er vragen zijn kunt u die mailen naar Kees JC ( k.luijbregts@onsmail.nl )

Share Tweet Share Mail