Jeugdwerking


  • Kempense Golf Club
  • 24/Nov/2022

Jeugdcoördinator Patrick Driessen begon 15 jaar geleden met de jeugdafdeling op de Kempense Golf Club. 

In zijn eerste lichting zaten toen welgeteld 3 jeugdleden. Die drie jeugdleden van toen hebben ondertussen allemaal zelf kinderen die binnen enkele jaren aan de jeugdlessen kunnen deelnemen.

De tweede lichting, de eerste na de overname door de familie van Baelen, was al iets uitgebreider. Kijkend naar de jeugdspelers van toen concludeert Patrick dat ze op golfgebied veel verder staan dan hun coördinator nu, dat ze in gemiddelde lichaamslengte inmiddels een straat voor liggen en dat in afstand op de Toptracer zelfs een hele boulevard is.

De tekst van Herman van Veen, “je wordt ouder papa geef het maar toe, nog altijd even snel maar wat eerder moe” gaat inmiddels dus ook voor Patrick op.

Inmiddels is de jeugdafdeling van de Kempense Golf Club alweer aan een volgende lichting toe. Die nieuwe lichting kan, door alle inspanningen van club en jeugdleiding, nog beter begeleid worden.

Niet in de laatste plaats omdat de trainingsfaciliteiten op de club sterk verbeterd zijn. En, voegt Patrick toe, hebben we uiteindelijk een Pro gevonden waar de jeugd steeds op kan rekenen en die de jongeren op een positieve manier bij kan sturen. Goede resultaten zijn dan een logisch gevolg.

Sinds enkele jaren zijn er aantal jeugdspelers op de Nationale Junior ranking en de Scapa ranking. Dit met dank aan Vincent en Olivier Claes, Louis Deckx, Jeff Sansen en Louise Lecomte. Ook dank aan de ouders waarvan veel extra inspanning gevraagd wordt.

Leuk is ook dat onze jeugd goed aan elkaar hangt. Dit was zeker zichtbaar tijdens in de coronatijd toen we regelmatig groepjes jeugdspelers de baan op zagen trekken.

De doelstelling is nooit geweest om topspelers voort te brengen, maar om bezig te zijn met een groep jongeren die gepassioneerd en met teamspirit met hun sport bezig is. Ook al is het een individuele sport, men moet steeds elkaar willen helpen of begeleiden.

Dat is ook de reden waarom we onze jongeren zoveel mogelijk willen betrekken in de team competities van de club.

We zien ze dus terug tijdens de Interclubs, de Wintercup competitie, jeugdteams in de charity wedstrijden en/of Hapje Tapje. Het groepsgevoel blijft een belangrijk onderdeel van onze jeugdwerking.

Om af te sluiten gaan we ook iets speciaal doen om het groepsgevoel aan te wakkeren. Met name op zaterdag 14 januari 2023 organiseren we een jeugdwedstrijd waar de jeugdspeler met een ouder of een ander familielid kan inschrijven. Mochten er jeugdspelers zijn waarvan de ouders niet golfen of verhinderd zijn, dan zorgen wij voor een buddy.

Afsluiten doen we die dag met een drankje voor de gezelligheid.

Tenslotte willen we ouders en ook grootouders bedanken die ervoor zorgen dat de jongeren steeds op tijd op de lessen en wedstrijden geraken. De jeugdafdeling wenst iedereen vast fijne feestdagen en hoopt jullie massaal terug te zien bij de wedstrijd op 14 januari.

 

Meer afbeeldingen
Jeugdwerking: afbeelding 1
Share Tweet Share Mail