Greenkeeping in winter modus


  • Kempense Golf Club
  • 23/Nov/2022

In deze weken ligt het accent van onze greenkeepers op schoonhouden van de fairways.

 

Geen sinecure met de grote hoeveelheden bladen die daarbij geruimd moeten worden. Bovendien zijn de temperaturen nog zodanig dat er meer dan gebruikelijk voor deze maand gemaaid moet worden. Maar de planning voor de komende wintermaanden zal daardoor niet veranderen.

Om u een idee te geven van het greenkeeping programma hieronder wat details:

• Opruimen van alle door de letterzetter aangetaste dode bomen.
• Hole 3: bij de rood/blauwe teebox gat aan de kasseimuur opvullen, teebox afgraven en uitvlakken en in maart klaarleggen om opnieuw in te zaaien, de kastanjes links op de fairway uitdunnen en achter de green kapotte fruitbomen weghalen en opnieuw inzaaien. Ook het schuilhutje krijgt een opknapbeurt.
• Hole 4: treurwilg en spar weghalen om teeshot te optimaliseren en ook hier teebox afgraven en uitvlakken en in maart klaarleggen om opnieuw in te zaaien.
• Dat laatste geldt ook voor hole 5.
• Daarnaast zijn ook wat werkzaamheden op de teeboxen 17 en 18.

 

U ziet, ook in de winter doen de greenkeepers er alles aan om onze baan in topconditie te brengen en te houden. Helaas kan dat nog steeds niet van alle leden gezegd worden.

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er nog steeds spelers zijn die al die inspanningen minachten door nog steeds geen divots terug te leggen, geen pitchmarks te herstellen en geen bunkers te harken. En steeds opnieuw zegt iedereen dat dat aan anderen ligt. En toch komt er nauwelijks verandering in.

Dus nogmaals een dringende oproep om je als een echte golfer te gedragen.

Repareer pitchmarks, niet alleen die van jezelf, maar alle andere die je ziet.

Leg divots terug, ook hier niet alleen die van jezelf, maar alle divots die je tegenkomt.

Hark de bunkers als je erin geweest bent. En spreek elkaar in je flight eropaan als dat niet gebeurt, zodat we dat probleem nu eindelijk eens met z’n allen de wereld uit helpen.

 

Meer afbeeldingen
Greenkeeping in winter modus: afbeelding 1
Share Tweet Share Mail