Club API


  • Kempense Golf Club
  • 01/Jan/2022

We zijn blij dat je bij ons sport. We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en dat je u goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten en waar je plezier kan maken.

We willen dat zowel volwassenen als jongeren respect opbrengen voor elkaar en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast (seksueel) gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat er iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, intieme gesprekken die je niet wil voeren, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden, … Als dat gebeurt, praat er dan over. Ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouder(s)? In de club kan je ook praten met onze API’s: Martine Heyns (administratief medewerker), Patrick Driesen (jeugd captain) en/of Nancy Cornelis (golfend lid en echtgenote van Patrick Driesen). Zij zijn de aangeduide aanspreekpersonen voor iedereen die vragen en/of klachten heeft in verband met ongepast gedrag. Zij zullen naar je verhaal luisteren en advies geven over wat er kan of moet gebeuren.

Wat is een club API? De club API is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, hun ouders, trainers, bestuurders of andere betrokkenen terecht kunnen met een vraag, een vermoeden of klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Taakomschrijving club API:
- Aanspreekpunt en eerste opvang
- Coördinatie van het handelingsprotocol en doorverwijzing
- Preventie en ondersteuning clubbestuur

De Kempense Golf Club heeft dus 3 club API’s die de opleiding (aanspreekpunt integriteit in de sportclub) gevolgd hebben. Je kan hen een mailtje sturen of aanspreken op de club. Als club API luisteren we naar uw vraag of verhaal, behandelen we jouw melding in alle discretie en verlenen we advies bij de mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing.

Patrick Driesen en Nancy Cornelis: familiedriesen@hotmail.com
Martine Heyns: martine.heyns@kempensegolf.be

Panathlonverklaring

Meer afbeeldingen
Club API: afbeelding 1
Share Tweet Share Mail